dissabte, 19 de novembre del 2011

EDAT MODERNA

Un cop finalitzada l'edat mitjana, comencem ara a estudiar l'edat moderna. Tres segles apassionants ens esperen ( 1492-1789). Època aquesta en que es van produir progressos tècnics i científics que van canviar la vida de les persones i la societat europea. El contacte amb el nou continent, acabat de descubrir, i els grans viatges transoceànics van donar lloc a noves idees , que van regir el món fins al segle XVIII.

 Hem començat el tema amb una introducció dels avenços científics i tècnics que es van produir en aquest periode de la història i els nens han fet una petita recerca sobre dos personatges importants : GALILEU GALILEI i JOHANNES GUTEMBERG.Aquí us deixem una mostra.

     FLAVIO       JOEL       MARIO     LAIA         KAOUTAR

 
Un dels fets més importants de l'Edat Moderna fou l'arribada de Colom a Amèrica al 1492. A classe hem començat a estudiar aquest esdeveniment a través de la pel·lícula: " 1492: LA CONQUISTA DEL PARAISO". A través d'ella hem entrat en contacte amb aquell món i aquella mentalitat i hem establert a classe un debat posterior per tal d'aclarir tots els aspectes que hem considerat més interesants.
Aquest video recull una part de la banda sonora original juntament amb les escenes més representatives del film, barrejades amb imatges de la grabació de la banda sonora.




A la columna de la dreta , sota el títol "Enllaços Edat Moderna" teniu una sèrie d'enllaços que us portaran a pàgines web en les que podreu aprofundir sobre el tema que estem estudiant: informació general, activitats, jocs, vídeos, etc..... Us recomanem que feu una ullada.... i ja ens explicareu.